Udruženje estradnih umetnika "Balkan" Pančevo

i Sindikalna podružnica Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača

Osnovana 11.09.2004.godine u Pančevu sa ciljem ostvarivanja ustavnih načela o slobodi umetničkog i izvođačkog stvaralaštva u skladu sa razvojom kulture demokratskog društva,rad na stalnom unapređenju estradno-umetničke delatnosti, poboljšanje društveno ekonomskog položaja i ostvarivanje autorskih i izvođačkih prava članova, umetnika, izvođača i ostalih radnika u oblasti kulture, ostvarivanje prava iz penzionog, invalidskog i socijalnog osiguranja.

STATUT Udruženja estradnih umetnika "Balkan" Pančevo (Preuzmete fajl u PDF formatu)

Udruženje estradnih umetnika "Balkan" i Sindikalna podružnica Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije aktivno i neposredno učestvuje u pronalaženju najboljih mogućih rešenja za izlaz iz kolapsa, koji je između ostalog zahvatio i estradno-muzičku delatnost već dugi niz godina unazad, sa ciljem obezbeđivanja osnovnih prava na rad i egzistenciju estradno-muzičkih umetnika i izvođača.

Udruženje estradnih umetnika "Balkan" nastoji i uspeva da svojim članovima obezbedi najnovije i proverene informacije o svim izmenama, dopunama i novim zakonskim propisima i da im pomogne u ostvarivanju svojih zakonskih prava. Samim tim, članovi Udruženja estradnih umetnika ’’Balkan’’ postaju imuni na sve vrste prevara kojima su permanentno izloženi svi estradno-muzički umetnici i izvođači od strane mnogih dominantnih i represivnih organizacija pa do sitnih, mešetarskih organizacija i zlonamernih pojedinaca na teritoriji cele Srbije.

Kao članovi Udruženja estradnih umetnika "Balkan", želimo i nadamo se da ćemo uz jedinstvenu podršku članstva, uspeti u ostvarivanju ciljeva i zadataka utvrđenih Statutom Udruženja estradnih umetnika "Balkan".

Udruženje muzičko-scenskih izvođača otvoreno je, kako za svoje članove, tako i za sve ostale estradno-muzičke umetnike i izvođače Srbije.

Srdačan pozdrav
UEU "Balkan"