POSTUPAK ZA:

1. PRISTUPANJE ČLANSTVU UDRUŽENJA ESTRADNIH UMETNIKA "BALKAN" (UEU "BALKAN")

Da biste pristupili članstvu Udruženja estradnih umetnika "Balkan" i ostvarili svoja zakonska prava, dovoljno je da preuzmete, odštampate i čitko popunite obrazac pristupnice Udruženju estradnih umetnika "Balkan" i dostavite je lično ili putem pošte na adresu udruženja ili vama najbližoj podružnici Udruženja estradnih umetnika "Balkan".

Preuzmite klikom na tekst:

Uplatom godišnje članarine udruženju, neposredno doprinosite radu Udruženja muzičko-scenskih izvođača u ostvarivanju ciljeva utvrđenih Statutom i postajete aktivni član Udruženja estradnih umetnika "Balkan" u tekućoj godini.

 

2. PRVO UČLANJENJE U UEU "BALKAN" I PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA IZDAVANJE POTVRDE (LICENCE) REPREZENTATIVNOG SAMOSTALNOG SINDIKATA ESTRADNIH UMETNIKA I IZVOĐAČA SRBIJE (ZA SVE ESTRADNO-MUZIČKE UMETNIKE I IZVOĐAČE KOJI SU OSIGURANI PO DRUGOM OSNOVU, ODNOSNO NE PLAĆAJU DOPRINOSE ZA PIO PO OSNOVU OBAVLJANJA UMETNIČKE ILI DRUGE DELATNOSTI U KULTURI).

Preuzmite klikom na plavi tekst sledeće obrasce:

Popunite i potpišite preuzete obrasce i sa priloženom fotokopijom dokaza o uplati jedinstvene godišnje članarine dostavite ih putem pošte na adresu udruženja ili Vama najbližoj podružnici Udruženja estradnih umetnika "Balkan".

 

3. PRVO UČLANJENJE U UEU "BALKAN", PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA UTVRĐIVANJE SVOJSTVA SAMOSTALNOG UMETNIKA-IZVOĐAČA I IZDAVANJE UVERENJA SAVEZA ESTRADNO-MUZIČKIH UMETNIKA SRBIJE (SEMUS) ZA VOKALNE I INSTRUMENTALNE UMETNIKE I IZVOĐAČE koji nemaju utvrđeno svojstvo samostalnog umetnika – izvođača, a žele da im se takvo svojstvo utvrdi (sami plaćaju doprinose za obavezno socijalno osiguranje po osnovu obavljanja estradno-muzičke delatnosti i podnose poresku prijavu PPD-SU obrazac Poreskoj upravi).

 

Za izdavanje ove vrste uverenja potrebno je kontaktirati UEU "Balkan"